Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

5 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΡΟΥΤΙΝΑΣ

       Οι μέρες περνάνε και εσείς νιώθετε στάσιμοι, σαν να βλέπετε καθημερινά το ίδιο έργο. Η λέξη ''βαριέμαι" είναι πλέον η αγαπημένη σας και όταν την χρησιμοποιείτε νιώθετε ότι σας αντιπροσωπεύει απόλυτα. Κάνετε μονολόγους όπου αναρωτιέστε που πήγαν τα χρόνια σας και γιατί οι επιλογές σας δεν σας χαροποιούν πια. Φτάνει όμως, αρκετά πενθήσατε το αδικοσκοτωμένο κέφι σας!....ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕIΤΕ!!!!! Αυτό που φταίει είναι η μονοτονία στην οποία έχετε περιέλθει επειδή η ρουτίνα σας χτύπησε την πόρτα και εσείς της ανοίξατε διάπλατα....ε και κάπου εκεί σας κόπηκε το γέλιο. Διαβάστε λοιπόν τους εξής τρόπους αντιμετώπισης της και πάρτε τις αποφάσεις σας ΤΏΡΑ όχι αύριο!!!
  • Σκεφτείτε και σημειώστε μια δραστηριότητα που θα σας ευχαριστούσε πχ ένα σπορ ή μία καλλιτεχνική μορφή έκφρασης, ένα σεμινάριο αυτογνωσίας ή ένα μάθημα μαγειρικής. Μπείτε στο internet και μάθετε όλες τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν. Καταγράψτε τηλέφωνα και διευθύνσεις και πηγαίνετε να βρείτε τον χώρο που σας κάνει αυτό το" κλικ" και στον οποίο θα χαίρεστε να βρίσκεστε. Γραφτείτε άμεσα και αν δεν έχετε το ακριβές ποσό μαζί σας αφήστε μια προκαταβολή που θα αποτελέσει κίνητρο για να ξεκινήσετε και να μην το αναβάλλετε πάλι.
  • Σταματήστε να μπαίνετε μανιωδώς στο Facebook ή στο Twitter και να κατασκοπεύετε τον κόσμο. Η αληθινή ζωή είναι έξω από τον υπολογιστή και όσο και αν αρέσκεστε να βλέπετε που πάει, τι γράφει και με ποιους φωτογραφίζεται το άτομο που σας ενδιαφέρει, δεν προσφέρετε τίποτα στον εαυτό σας πέραν της στενοχώριας και του εκνευρισμού. Προτιμήστε να τηλεφωνήσετε σ ένα φιλικό σας πρόσωπο και να κανονίσετε μία έξοδο έστω και σε ένα συνοικιακό μαγαζί από το να καθίσετε σπίτι και να κλάψετε την μοίρα σας που την βλέπετε αδίκως μαύρη.
  • Μην βγαίνετε στα ίδια μέρη συνέχεια γιατί το να ξέρετε κάθε σπιθαμή του μαγαζιού καλύτερα από τον ιδιοκτήτη δεν προσφέρει κάτι στο βιογραφικό σας. Αναζητήστε καινούργια μέρη που ακόμη και η διαφορετική διακόσμηση τους θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Τα νέα πρόσωπα γύρω σας και η εναλλακτική μουσική επένδυση θα σας ανανεώσουν. Αν μάλιστα έχετε καταλήξει σ ένα συγκεκριμένο τρόπο διασκέδασης, καλό θα ήταν κάποιες φορές να πάτε στο άλλο άκρο, προκειμένου να κάνετε εκ νέου τις συγκρίσεις σας και σίγουρα να γελάσετε.
  • Κανονίστε μικρές αποδράσεις τα σαββατοκύριακα. Πάρτε την παρέα σας και πηγαίνετε μια βόλτα στην θάλασσα ή στο βουνό. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική στο αυτοκίνητο και τραγουδήστε δυνατά. Χαμογελάστε που έχετε την τύχη να κάνετε μια βόλτα ή μια εκδρομή με τους ανθρώπους που αγαπάτε.
  • Σταματήστε να θεωρείτε δεδομένα τα πάντα στη ζωή σας. Αλλάζετε εσείς, οι επιθυμίες σας, οι ευκαιρίες σας, οι συνθήκες και οι άνθρωποι γύρω σας λεπτό προς λεπτό. Δεν δικαιολογήστε να είστε οι θεατές της ζωή σας αλλά μόνο οι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤEΣ.....τολμήστε το λοιπόν!!!!!!!!          

2 σχόλια:

  1. To δεύτερο συνηθίζω να το λέω στις φίλες μου και στις παρέες μου γενικά....όσο για το πρώτο αν υπήρχε χρόνος μακάρι να μπορούσα να πάω να μάθω κιθάρα....
    Το τρίτο είναι αναπόφευκτο στην πόλη που ζω από φέτος....όλο τα ίδια και τα ίδια...γι αυτό προτιμώ τελευταία να κάθομαι σπίτι...
    Το τέλος ισχύει....τίποτα δε μένει ίδιο..."τα πάντα ρει" που έλεγε και ο Ηράκλειτος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού λοιπόν επιλέγεις το σπίτι, μπορείς να αξιοποιήσεις τον χρόνο που περνάς εκεί κάνοντας αυτό που θές...αγόρασε μια κιθάρα και παρακολούθησε κάποιο site με δωρεάν μαθήματα...πχ http://clubs.pathfinder.gr/tetradiakitharas :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή